Wat is de leeftijdsgrens voor Ronnie Flex and Friends?

Er is geen minimum- of maximale leeftijd aan dit evenement gebonden. Bezoekers onder de 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassenen (18 jaar of ouder) het evenement bezoeken. Bij twijfel over de leeftijd kan er altijd om legitimatie gevraagd worden. Let op: Legitimatie is verplicht!

Hoe laat gaan de deuren open?

De deuren gaan om 19.00uur open. Overigens kun je al eerder terecht bij de diverse restaurants en andere horecagelegenheden van Rotterdam Ahoy.

Hoe laat is het evenement dat ik wil bezoeken afgelopen?

Het evenement is om 23.00uur afgelopen.

Is er een voorprogramma?

Voor aanvang van de show zal er een DJ draaien om vast in de stemming te komen.

Is er een pauze in het programma?

Nee. Het evenement bestaat uit een doorlopend programma.

Wanneer wordt het volledige programma bekend gemaakt?

De gast artiesten tijdens Ronnie Flex and Friends worden gefaseerd bekend gemaakt. Houd de social media kanalen en de website www.ronnieflexandfriends.nl goed in de gaten.

Wat zijn de openingstijden van de Kassa van Ahoy?

De Kassa van Ahoy is open op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur en telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag via 0900-2352469 of 0900-belahoy (€ 0,45 pm) van 10.00 tot 15.00 uur. De Kassa van Ahoy is ook geopend bij sommige evenementen. Raadpleeg hiervoor de agenda van Ahoy Kaarten zijn ook online verkrijgbaar via www.ticketmaster.nl. Bij alle Primera winkels kun je fysieke tickets kopen.

Hoe kan ik Ahoy het beste bereiken met de auto?

Rotterdam Ahoy is voor iedereen gemakkelijk bereikbaar met de auto vanaf Ring Rotterdam Zuid (A15). Verdere informatie over de bereikbaarheid van Ahoy vind je bovenaan aan de pagina, bij 'Vervoer & Route'. Als er bijzonderheden zijn (bijvoorbeeld wegwerkzaamheden die bij Ahoy bekend zijn), staat dit aangegeven in de agenda op de website van Ahoy bij het evenement Ronnie Flex and Friends.

Kan ik goed parkeren bij Ahoy?

Parkeren is geen probleem bij Rotterdam Ahoy. Het parkeerterrein van Ahoy biedt plaats aan 2000 auto’s. Voor slechts €12,50 sta je er de hele dag en/of avond, dit bedrag is inclusief BTW. Het parkeerterrein kent geen sluitingstijden. Je koopt een parkeerkaart als je het terrein oprijdt en je kunt na afloop meteen wegrijden. De methode wijst zich vanzelf.

Wilt u verzekerd zijn van een parkeerplaats naast Ahoy? Koop dan nu alvast een parkeerticket. Voor €17,50 reserveer je snel en makkelijk een vooraf aangewezen parkeerplaats op P1, P2 of P3. Dit bedrag is inclusief BTW. Klik hier om een parkeerkaart te kopen. Let op: alleen met een vooraf gekochte parkeerkaart weet je zeker dat je een parkeerplaats vlakbij de ingang hebt.

Op vijf minuten loopafstand kun je ook terecht in de overdekte parkeergarage Zuidplein (hier geldt een ander tarief). Of je kunt gebruik maken van de diverse P+R voorzieningen, onder andere bij de metrostations Slinge en Capelsebrug.

Hoe kan ik Ahoy het beste bereiken met het openbaar vervoer?

Met het openbaar vervoer (metro en bussen) stap je praktisch voor de hoofdingang (vijf minuten lopen) uit bij halte Zuidplein. Kijk voor dienstregelingen op de websites van de Nederlandse Spoorwegen: www.ns.nl, de RET: www.ret-rotterdam.nl en de algemene openbaar vervoer site: www.9292ov.nl.

Mag ik een foto- of filmcamera meenemen?

Voor dit evenement geldt de regel dat camera's en cameralenzen die de zichtlijnen van andere bezoekers kunnen belemmeren, absoluut verboden zijn. Professionele foto-, audio-, beeld- en andere (opname-) apparatuur is niet toegestaan. Eenvoudige (digitale) fototoestellen zonder verwisselbare lenzen zijn toegestaan, mits een artiest of band hiervoor toestemming heeft gegeven. Als dit niet het geval is, wordt je hierop geattendeerd door beveiligingsmedewerkers.

Het is verboden de beeld- en/of geluidsopnamen anders dan in de privésfeer te gebruiken. Videocamera's zijn te allen tijde verboden i.v.m. de beeldrechten van de evenementorganisator. Indien uw camera bij binnenkomst door beveiligingsmedewerkers wordt ingenomen, kunt u deze vanzelfsprekend na afloop weer ophalen.

Mag ik zelf consumpties meenemen?

Het is niet toegestaan om eigen eten en/of drinken mee te nemen naar Ahoy.

Is Ahoy toegankelijk voor mindervaliden?

Voor mindervalide bezoekers heeft Rotterdam Ahoy veel faciliteiten. Zo is er de taxistandplaats vlakbij de hoofdingang waar ook minder validen gebruik van mogen maken door zich af te laten zetten. Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor mindervaliden op het grote parkeerterrein, dat zich eveneens pal naast de hoofdingang bevindt (hier geldt het normale tarief van € 12,50 per dag). Verder zijn er in Ahoy, en dus ook in de Ahoy Arena, liften naar alle niveaus. Toiletten zijn aangepast en voorzien van alarm. Ten slotte kan men op vertoon van legitimatie bij de portiersloge een rolstoel lenen en zijn er bij het podium speciale zitplaatsen beschikbaar.

Voor rolstoelgebruikers zijn er speciale faciliteiten. Je dient bij het kopen van jouw toegangskaart wel duidelijk aan te geven dat je van de speciale rolstoelplaatsen gebruik wenst te maken. Rolstoelplaatsen bevinden zich, afhankelijk van de zaalindeling in de Ahoy Arena, op een rolstoelplatform vóór de Arena tribune. Elke invalide bezoeker kan samen met één valide persoon plaatsnemen op het rolstoelplatform. Deze persoon is in eerste instantie verantwoordelijk voor het welzijn van de invalide. Ook de begeleider dient in het bezit te zijn van een toegangskaart. Gebruikers van de rolstoelplaatsen kunnen de Ahoy Arena via de Arena ingang betreden.

Kan ik een handtekening krijgen van de artiesten die optreden?

Helaas is het niet mogelijk om handtekeningen van de artiesten te krijgen. Dit in verband met het groot aantal bezoekers.

Kan ik promotiemateriaal (bijv. posters) krijgen van de artiesten die optreden?

Helaas is het niet mogelijk om promotiemateriaal (zoals bijv. posters) te ontvangen.

Mag ik flyeren, samplen en/of venten voorafgaand, tijdens of na een evenement in of buiten Ahoy?

Per evenement wordt door Rotterdam Ahoy in overleg met de organisator besloten of flyeren, samplen en/of venten al dan niet wordt toegestaan en zo ja, op welke locatie(s) dit exact kan plaats vinden. Flyeren, samplen en/of venten van het betreffende evenement is uitsluitend toegestaan na de verkregen schriftelijke toestemming van Rotterdam Ahoy op de daarvoor uitdrukkelijk (en schriftelijk) aangewezen locaties.

Beeld- en geluidsregistratie door de organisatie?

Rotterdam Ahoy en organisatoren van evenementen in het volledige Ahoy-complex zijn gerechtigd om bezoekers te registreren op beeld- en/of geluidsdragers. Deze opnamen kunnen door Ahoy en de organisatoren worden gebruikt zonder dat zij hiertoe verdere toestemming of vergoeding (in de vorm van geld of anderszins) verschuldigd zijn, mits redelijk belang niet wordt geschaad.

Mag ik roken in Ahoy?

Roken in Rotterdam Ahoy is verboden. Roken is alleen toegestaan op de daarvoor aangewezen rookplekken.

Ik ben iets verloren tijdens een evenement. Wie kan ik bellen om te vragen of het is gevonden?

Gevonden voorwerpen en ingenomen voorwerpen die niet zijn opgehaald, worden na afloop van het evenement afgegeven en bewaard bij de portiersloge van Rotterdam Ahoy. Je kunt de portier bereiken via telefoonnummer 010 - 293 3124.

Ik heb schade?

Het bezoeken van het evenement Ronnie Flex and Friends en Ahoy geschiedt geheel op eigen risico. De organisatie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enigerlei schade, uit welke hoofde dan ook. Het gebruik van de parkeerplaats is eveneens op eigen risico. Ahoy is er niet voor verantwoordelijk wanneer de organisator besluit dat het evenement niet doorgaat.

Beveiliging

 • Medewerkers van Ahoy zijn bevoegd om jassen en tassen te controleren, en om zo nodig – naar het oordeel van de medewerker – goederen in beslag te nemen.
 • Ahoy kan besluiten (preventief) te fouilleren/visiteren.
 • Je bent verplicht om je op verzoek te legitimeren.
 • Ahoy hanteert camerabewaking en zal, zeker in geval van ongeregeldheden of ongevallen, beelden aan derden, waaronder justitie, ter beschikking stellen.
 • Indien hier noodzaak toe bestaat, is Ahoy gerechtigd het gehele terrein te ontruimen.

Ik ben mijn toegangskaart kwijt. Kun je mij een nieuwe kaart sturen?

Iedere bezoeker van een evenement in Rotterdam Ahoy dient in het bezit te zijn van een geldige toegangskaart. Mocht je jouw toegangskaart(en) zijn verloren of op zo'n wijze hebben beschadigd dat de barcode op de toegangskaart niet meer leesbaar is, dien je je te melden bij de ticketorganisatie waar je jouw toegangskaart hebt gekocht.

Hoe weet ik dat mijn toegangskaarten bij het juiste voorverkoopadres koop?

Bij elk evenement op onze website wordt aangegeven waar je kaarten voor het evenement kunt kopen. Helaas worden er steeds meer valse of te dure kaarten aangeboden via internet door niet officiële verkoopkanalen. Koop dus alleen kaarten bij de door ons aangegeven verkooppunten. Alleen dan ben je verzekerd van een geldig toegangsbewijs en betaal je niet te veel voor een ticket. Zie hiervoor ook www.weetwaarjekoopt.nl.

Ik heb gehoord/gelezen over een concertaankondiging, maar ik vind er geen informatie over op www.ahoy.nl. Hoe kan dat?

Alleen door de organisator/promotor officieel aan Rotterdam Ahoy bevestigde evenementen worden op de website vermeld. Het gebeurt wel eens dat een band zich het recht voorbehoudt om de aankondiging van een concert als eerste op hun eigen site aan te kondigen. Blijf dus de website controleren om te kijken waar en wanneer de voorverkoop start en houd de website van de desbetreffende artiest of band in de gaten.

Op het evenementticket staat 'vrije staan- en zitplaatsen'. Wat houdt dit precies in?

Dit staat alleen op kaarten met betrekking tot de Arena vloer. Wanneer dit op de kaart wordt vermeld, is het mogelijk om gebruik te maken van een aantal zitplaatsen op de Arena tribune en staanplaatsen op de Arena vloer. Het vooraf reserveren van deze zitplaatsen is niet mogelijk. In dit geval hebben de bezoekers die als eerste het evenemententerrein betreden de eerste keuze.

Wat is niet toegestaan tijdens een concert?

Voor regelgeving m.b.t. het gebruik van foto- en filmapparatuur tijdens concerten zie "Mag ik een foto- of filmcamera meenemen?" bij onze veelgestelde vragen. Het is bezoekers bovendien niet toegestaan (huis)dieren, glaswerk, plastic flessen, blik, vuurwerk, (vuur)- wapens en/of gevaarlijke voorwerpen, (hard)drugs, alcoholhoudende dranken en etenswaren in welke verpakking dan ook mee te nemen naar de locatie waar het evenement plaatsvindt, op straffe van inbeslagname van deze zaken al dan niet zonder teruggave.

Mag ik mijn hond meenemen?

Honden en overige huisdieren zijn niet toegestaan in Rotterdam Ahoy. We maken alleen een uitzondering voor speciaal getrainde honden die ter begeleiding worden gebruikt van mindervaliden, zoals blindengeleidehonden en Stichting Hulphond-honden. Overleg met de Informatiebalie van Ahoy is hiervoor vereist. Papieren die aantonen dat het een hulphond is, dien je bij de Informatiebalie van Ahoy te kunnen overleggen.

Is er een garderobe aanwezig?

Er is een bemande garderobe aanwezig waar je jouw waardevolle spullen tegen een tarief van €2,00 per stuk in bewaring kunt geven. De directie is niet aansprakelijk voor diefstal en/of het zoekraken van kledingstukken e.d.

Is er Wi-Fi in Ahoy?

Je kunt in Rotterdam Ahoy gebruik maken van gratis Wi-Fi wanneer je je in Ahoy Plaza bevindt. Open hiervoor het netwerk ‘Ahoy FREE WIFI’. Vergeet niet om bij ons in te checken op Facebook of #RonnieFlexAhoy te gebruiken in jouw Tweets.

Kan ik pinnen in Ahoy?

In Ahoy Plaza (waar restaurant RiVers zich bevindt) vind je een ING-pinautomaat. Tevens kun je in de restaurants en barren van de Ahoy Arena (contactloos) pinnen. Bij contactloos betalen moet je de betaalpas kortstondig dichtbij de betaalautomaat houden om te betalen. Bij bedragen tot en met € 25,- is geen pincode nodig. Boven dit bedrag moet je wel altijd een pincode intikken op de betaalautomaat.

Huisregels Ahoy en organisatie

 • Het is niet toegestaan hallen of zalen die geen deel uitmaken van het evenement/congres/etc. dat je bezoekt, of delen van hallen of zalen die evident niet toegankelijk zijn voor het bezoekend publiek, te betreden.
 • Blokkeer geen paden, uitgangen, trappen of brandblusmiddelen.
 • Roken, incl. E-smoking, is alleen toegestaan op de daartoe door Ahoy aangegeven rookplekken.
 • De handel in soft- en harddrugs is ten strengste verboden.
 • In beslag genomen goederen worden niet geretourneerd.
 • Het is niet toegestaan eigen consumpties mee te nemen en/of te nuttigen in het Ahoy complex.
 • Het maken van foto-, video- of geluidsopnamen is alleen toegestaan indien de organisator van het evenement hiervoor toestemming heeft gegeven.
 • Het gebruik van een selfiestick bij concerten is niet toegestaan. Bij overige evenementen dient de website van het evenement te worden geraadpleegd.
 • Het verkopen van goederen en diensten en het maken van reclame is uitsluitend voorbehouden aan Ahoy.
 • Het verspreiden van folders en flyers in het gebouw en in directe omgeving is niet toegestaan tenzij Ahoy schriftelijk toestemming heeft verleend.
 • Deponeer je afval in de afvalbakken.
 • Veroorzaak geen hinder.
 • Rotterdam Ahoy en organisatoren van evenementen in het volledige Ahoy-complex zijn gerechtigd om bezoekers te registreren op beeld- en/of geluidsdragers. Deze opnamen kunnen door Ahoy en de organisatoren worden gebruikt zonder dat zij hiertoe verdere toestemming of vergoeding (in de vorm van geld of anderszins) verschuldigd zijn, mits redelijk belang niet wordt geschaad.