Ronnie Flex & Friends - 17 juni 2016 - Ahoy

Op 17 juni 2016 zal Ronnie Flex en zijn bevriende rappers en DJ’s de zomer keihard inluiden. De komende weken zal Ronnie Flex laten weten wie er allemaal langs komen bij Ronnie Flex & Friends.

Van de volgende artiesten is op dit moment bekend gemaakt dat zij hun opwachting maken tijdens Ronnie Flex & Friends:

- SFB
- Jonna Fraser
- Bokoesam
- Broederliefde
- Sevn Alias
- Monica Geuze
- Lil' Kleine
- Mr. Polska
- Teske

Houd deze website, het Facebook event en de social media kanalen van Ronnie Flex goed in de gaten voor aankondigingen van de "Friends".

#RonnieFlexAhoy

SFB

De Haagse HipHop-formatie SFB (Strictly Family Business) bestaat uit Frenna, Jandro, KM en Priceless. Zij leerden elkaar kennen in 2013 en onder leiding van voormalig manager Rabby Racks doken zij de studio in. Hun eerste videoclip 'Ziekniehh' sloeg aan in de straten van Den Haag en SFB was een feit. De volgende single 'Flexen' werd een regelrechte hit. De ene na de andere samenwerking volgde en als kers op de taart werd eind 2014 de eerste mixtape Reset The Levels uitgebracht.

In 2015 werd SFB (Strictly Family Business) getekend door TopNotch. Shows in discotheken en clubs door heel het land, aan de costa's en in Suriname zorgden voor een overvolle agenda. Eind 2015 stonden zij in het voorprogramma van de succesvolle tour van Ronnie Flex en brachten zij hun EP Reset The Levels II: Boulevard uit met featurings van o.a. Ronnie Flex en Broederliefde. De hits 'Strangers' en 'Nu Sta je hier' van deze EP zijn ongekende clubhits en resulteerden in noteringen op lijstjes met veelbelovende acts voor 2016 van HP/De Tijd en Spotify.

SFB is tevens onderdeel van het project New Wave waardoor ze te zien waren op o.a. Encore Festival, Appelsap en Lowlands. Op dit album zijn ze te horen op o.a. 'Investeren In De Liefde', 'No Go Zone' en 'Langste SMS'. Met het winnen van de Popprijs tijdens Noorderslag met New Wave belooft 2016 nu al een succesvol jaar te worden voor SFB

Jonna Fraser

Jonathan Fraser (22) is opgegroeid in Zaandam Zuid. Op zijn 12e maakte hij kennis met HipHop sindsdien is het zijn uitlaatklep. Het begon als een hobby, maar snel werd het zijn liefde. Met zijn aparte stemgeluid en unieke delivery onderscheid hij zich van de rest. Jonna Fraser is opgegroeid met allerlei soorten muziekgenres en dat hoor je weer terug in zijn muziek. Hij vindt zijn inspiratie bij het maken van muziek voornamelijk bij soul muziek en rap uit de jaren '90. Hij heeft een erg veelzijdige smaak (van Gangster Rap tot zwoele soulnummers) en dat is goed terug te horen aan de diversiteit in zijn muziek. Jonna is een goedlachse en positief ingestelde jongen en draagt een goed gevoel uit in zijn teksten.

Eind 2014 bracht Jonna zijn debuut EP uit genaamd 'Maatje 45'. De releaseparty was uitverkocht en de EP is goed ontvangen door het Nederlandse publiek. In februari dit jaar heeft Jonna met een delegatie rappers en producers op Schiermonnikoog gezeten. Daar is het album New Wave ontstaan waar Jonna zijn bijdrage heeft op de tracks 'Het Is Zover', 'Hoog/Laag', 'Je Kan Er Niet Omheen' en 'Liegen Voor De Rechter'. New Wave is bij het optreden op Lowlands in augustus 2015 bekroond als gouden plaat en de single Hoog/Laag als platina. Daarnaast heeft hij een gastbijdrage op de track 'Tempo' met Hef en Kraantje Pappie. Op 21 augustus heeft Jonna zijn handtekening gezet onder een contract bij Noa's Ark. In september dropte hij zijn eerste single en video op de Ark 'Hoop Ellende' met labelgenoot Hef. Zijn tweede single 'Ik Zag Je Staan' met Idaly en Ronnie Flex is inmiddels de miljoen views voorbij op YouTube en behaalde meer dan een miljoen Spotify streams. Beide releases zijn afkomstig van de 'Alle Tijd' EP die in november 2015 verscheen onder de Ark. De Zaandammer is veel in de studio te vinden en werkt momenteel hard aan zijn nieuw materiaal. Jonna Fraser kan je volgen op Instagram, Twitter, Facebook, YouTube en SoundCloud.

Bokoesam

Samuel 'Bokoesam' Sekyere is de afstammeling van een Ghanese vader en een Nederlandse moeder. De Amsterdammer heeft zijn artiestennaam te danken aan zijn vrienden, die hem de bijnaam 'Bokoesam' gaven. Bokoesam begon op zijn 17e met het maken van muziek.

Inmiddels is hij goed voor miljoenen YouTube views, artikelen op diverse platforms en veel boekingen door het hele land. De rapper werkte onder meer samen met Fresku, Hydroboyz, FS Green, SBMG, Keizer, Cho, Broederliefde, Kalibwoy, Jowy Rosé en Ronnie Flex.

Broederliefde

Dit rap-collectief is op aarde om te inspireren. Ze komen allemaal uit dezelfde Rotterdamse wijk Spangen en zijn al vanaf jongs af aan een hechte vriendengroep. Het ging bij de groep eerst vooral om gezelligheid, eenheid en voetbal, maar dit veranderde toen Emms besloot te gaan rappen. De rest kon natuurlijk niet achterblijven en Broederliefde was een feit! Al snel veroverden ze hun wijk en bouwden ze naam op in de rest van de stad. Anno 2016 kan niemand meer om ze heen!

Sevn Alias

Sevn Alias is de man van het moment. De rapper maakt rauwe, grimmige straatrap die overal in Nederland uit de auto's pompt en op de iPhones speelt, maar Sevn zelf kijkt voor inspiratie net zo goed naar de nietsontziende trap die er in Atlanta wordt gemaakt. Zijn banger Ma3lish werd door het verzamelde Nederlandse hiphopjournaille gestemd tot dé track van 2015 en maakte de best-bekeken sessie ooit van 101Barz, maar 2016 belooft pas echt zijn jaar te worden. Hij was volgens VPRO 3voor12 het absolute hoogtepunt op Noorderslag en komt deze zomer alle festivals afbreken met zijn razendsnelle flow, dwingende podiumpresentatie en gruwelijke tracks.

Monica Geuze

Monica Geuze is een van de succesvolste vloggers van Nederland. Daarnaast timmert ze ook flink aan de weg als DJ.

In 2015 bracht zij haar eerste single ‘Laten Gaan’ uit met videoclip. Op deze track wordt zij bijgestaan door Ronnie Flex, Mafe, Emms (Broederliefde), Frenna (SFB) en Abira. De clip is inmiddels al meer dan 9 miljoen keer bekeken.

Lil' Kleine

Lil' Kleine, wie kent hem niet? Zijn naam hoor je natuurlijk vaak in combinatie met Ronnie Flex, dus hij kan natuurlijk niet ontbreken bij de 'Friends'!

In de lente van 2015 kwam het langverwachte TopNotch-album 'New Wave' uit, met daarop maar liefst negen nummers van Lil' Kleine. De single van het album werd 'Zeg Dat Niet' van Lil' Kleine en compagnon Ronnie Flex. Met maar liefst vier miljoen plays op YouTube een enorm succes!

Echter, de populariteit van dit nummer valt in het niet bij het succes van de daaropvolgende single van Lil' Kleine genaamd 'Drank & Drugs'. Begin juni 2015 ontploft het nummer en wordt al gauw op alle radiostations in Nederland én België gedraaid en op alle festivals door de grootste DJ's gedraaid, resulterend in een nummer 1-hit in de Nederlandse Top40, op Spotify en op iTunes.

Mr. Polska

Mr. Polska: hard, rauw, energiek, Pools en recht in je smoel. Het voelt als schuurpapier over een motorkap, maar wel met een dansje en maak ook plaats in die backstageruimte. Elke video die Mr. Polska dropt wordt meer bekeken dan het dagelijkse 8 uur journaal.

Met gemiddeld meer dan 100 shows per jaar op zijn naam is hij inmiddels al 5 jaar lang een graag geziene gast op de grotere Nederlandse festivals, in vrijwel alle discotheken in Nederland en in de zomer aan de kusten van de bekende badplaatsen in Europa.

Teske

Teske kennen we van haar lifestye blog teske.nl en als vlogger op YouTube. Maar Teske kennen we natuurlijk ook van haar single 'Rewritten' en haar ongelooflijk populaire cover van 'Niemand'! Dit multi-talent combineert de wereld van online content maker en artiest als geen ander!